Ravioly s rajčatovou omáčkou

12. prosince 2007 v 13:52 | Alena |  Sýrové pokrmy

Na tuto rychlovku budete potřebovat
  • 300 g raviol plněné sýrem
  • 150 ml kvalitního rajčatového protlaku
  • 150 ml vývaru, klidně může být i z kostky
  • oregano nebo bazalka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • střední cibulka

Hotové ravioly uvařte podle návodu v osolené vodě. Propláchněte a zakápněte olivovým olejem, aby se nelepily.

Do kastrůlku dejte zpěnit jemně nakrájenou cibulku. Zalijte 150 ml vývaru a necheje projít varem. Přidejte rajčatový protlak a koření. Opět nechejte povařit a podle potřeby zřeďte vývarem nebo vodou.

Pokud připravujete sýrové ravioly, můžete do omáčky přidat jemně nakrájenou šunku, ale není potřeba, dobře chutnají i bez šunky. Nakonec můžete posypat tvrdým sýrem.

Dobrou chuť!
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Shira313 Shira313 | E-mail | 28. prosince 2007 v 13:43

Kupované ravioly mi chutia dosť umelo. Občas si pripravujem domáce cestoviny, ale na ravioly som ešte nepozbierala odvahu. :o( Nemáte skúsenosti ?

2 Alena Alena | E-mail | Web | 28. prosince 2007 v 17:18

Shiro,

zkušenost s domácími ravioly bohužel nemám. Ty jsou určitě nejlepší. Souhlasím, že ty kupované (s masem nebo šunkou) chutnají dost uměle, ale sýrové jsou chutné.

3 Ivca Ivca | 4. června 2011 v 15:36

zkusenost s domacima testovinama mam vic nez dobrou a pokud se jedna o ravioly, tak ty jsou nejlepsi domaci...muzete si je naplnit cimkoliv a uvareny jsou behem par minut, testo taky neni nijak slozity, obycejny nudlovy a je to pochoutka :-)

4 Alena Alena | Web | 4. června 2011 v 15:57

[3]: Ivca, nudlové těsto dělám do polévky, nudle jsem nikdy nekupovala. Ravioly jsou asi piplačka, ale výsledek určitě za tu námahu stojí. Snad se do toho dám. :-) Děkuji za návštěvu a pěkný komentář! :-)

Komentáře jsou uzavřeny.