Placky z kysaného zelí

22. prosince 2007 v 20:01 | Alena |  Zelenina

Na zelné placky budete potřebovat

  • 350 g kysaného zelí
  • 450 g vařených brambor
  • 100-150 g uzené slaniny
  • 4-5 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 12 lžic polohrubé mouky
  • mouka na podsypávání
Zelí překrojte a promíchejte s rozšťouchanými bramborami. Sem tam nějaká hrudka z brambor nevadí. Přidejte na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a mouku. Promíchejte a zpracujte tužší těsto.


Nožem odkrojte kousek těsta a vytvarujte kouli v průměru asi 5 centimetrů. Na pomoučeném vále z koule vytvořte prsty placku.


Smažte na rozehřátém oleji po obou stranách.
K zelným plackám bych doporučila svěží a nenáročné víno, které ideálně doplní chuť brambor a kysaného zelí. Dobrá volba by byla odrůda neuburské či veltlínské zelené.

Dobrou chuť!
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.