Treska s kari kořením

14. prosince 2007 v 13:12 | Alena |  Ryby a mořské plody

Na tresku s kari kořením budete potřebovat

  • 200 g plátků tresky, může být jakákoliv ryba i filety z kapra
  • 1 bílek
  • 1 lžíce máčeného škrobu
  • sůl
  • olej na smažení
  • 1 cibule
  • 100 g sladkého zeleného hrášku
  • 1 lžička kari koření
  • trochu vývaru i z kostky
  • 1 lžíce vína
  • 4 lžíce sádla nebo oleje
  • půl lžičky wei-su
  • sůl
  • máčený škrob k zahuštění

Maso z ryby nakrájejte na kostky zhruba 3x3 centimetry. Do malého hrníčku si připravte z jedné lžičky solamylu a asi z jedné lžíce vody máčený škrob. Bílek jemně našlehejte a přilijte škrob, který jste rozmíchali ve lžíci vody a osolte.


Ve woku rozpalte tuk na hodně vysokou teplotu a postupně osmažte všechny kousky do světlé barvy. Nechejte je na kuchyňském papírovém ubrousku okapat od přebytečného tuku. V pánvi zůstanou jen dvě lžíce tuku.

Do rozpáleného tuku vložte kostičky cibule a zelený hrášek. Po zpěnění přidejte kari koření a promíchejte. Přikryjte poklicí, cibuli  a hrášek duste do změknutí. To trvá 3-5 minut.

Nyní zalijte vývarem, ochuťte čínským vínem, (v nouzi lze vynechat), wei-su (nemusí být) a solí. Dobře promíchejte a přidejte plátky ryby. Krátce prohřejte a podle potřeby zahustěte máčeným škrobem.

Dobrou chuť!
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 19. prosince 2007 v 7:02

Máš to tu moc hezké a ta rybička je boží! Tedy i chuťově, už jsem vyzkoušel! :-)

2 Alena Alena | 19. prosince 2007 v 9:51

Mánku děkuji za kompliment, od mistra rybích specialit si toho vážím. :-)

Komentáře jsou uzavřeny.