Sladkokyselá čínská polévka

14. prosince 2007 v 23:44 | Alena |  Chutně ze světa
Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější čínskou polévku. Máte-li potřebné suroviny, je příprava polévky velmi jednoduchá a snadná.


Recept je určen pro 2 - 3 osoby

Budete potřebovat:

  • 4 - 6 sušených, v horké vodě namočených čínských hub Shitake
  • 120 g vepřového nebo kuřecího masa
  • 1 kostka tofu
  • 50 g bambusových výhonků
  • 600 ml vývaru 
  • 1 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/2 lžičky čerstvě rozdrceného pepře
  • 1  čajová lžička Solamylu
  • sůl

Kuřecí vývar přiveďte do varu, přidejte na tence pokrájené houby, sójovou omáčku, rýžové víno, rýžový ocet, sherry a pepř. Polévku přiveďte opět k varu.

Nakrájejte ostrým nožem kuřecí prsa na 1 centimetr široké a dlouhé hranolky. Tence nakrájejte bambusové výhonky a tofu pokrájejte na centimetrové kostky. Přidejte do vývaru a přiveďte znovu do varu. Vařte asi 1 minutu.

V hrníčku se lžící vody rozmíchejte škrobovou moučku Solamyl a za stálého míchání vlijte do polévky. Polévku nechejte 5 minut povařit.

V hrníčku rozšlehejte vidličkou vejce a za stálého míchání tenkým pramínkem vlijte do polévky. Nechte už jen chvilinku povřít a vypněte zdroj tepla.

Ochutnejte a dochuťte solí.

Podávejte horké.
 

8 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře jsou uzavřeny.