Mexická koriandrová polévka

18. prosince 2007 v 9:36 | Alena |  Polévky

  • 1,5 l masového vývaru
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 100 g dlouhozrnné rýže
  • sůl, pepř, hrst čertvých lítků koriandru, případně tabasco na dochucení
Na knedlíčky
  • 250 g libového vepřového plecka
  • 2-3 lžíce hrubé kukuřičné mouky
  • 2-3 lžíce mléka
  • 1 vejce
  • 1 nasekaná cibule a česnek
  • mletý koriandr, sůl a pepř na dochucení

Smíchejte v míse přísady na knedlíčky a navlhčenýma rukama vytvarujte kuličky velikosti ořechu. Dejte do lednice. Množství mléka závisí na druhu kukuřičné mouky, důležité je, aby směs nelepila a knedlíčky se dobře tvarovaly.

Vývar v hrnci přiveďte do varu, plamen zmírněte, přilijte rajčata i se šťávou, přidejte papriku a cibuli. Osolte a okořeňte podle chuti. Vsypte rýži, stáhněte plamen a deset minut povařte.

Přidejte knedlíčky a povařte je ještě deset minut, až vyplavou na povrch. Posypte lístky koriandru, případně přiostřete tabascem.

Aromatické lístky koriandru jsou zcela nezbytné pro asijské kuchyně a také pro vaření v mexickém stylu. Lístky koriandru v polévce hrají prim díky své nezaměnitelné vůni. Nemáte-li koriandr čerstvý, nahraďte jej alespoň sušeným.

(Inspirace z časopisu Apetit)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře jsou uzavřeny.