Linecké cukroví

14. prosince 2007 v 21:50 | Alena |  Moučníky a dezerty

Na linecká kolečka budete potřebovat
  • 350 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 120 g mletého cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 žloutky
  • vanilková a citronová esence

Na vále smíchejte mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Udělejte uprostřed důlek a vyklepněte žloutky. Nožem spojte s moukou a přidejte tuk a esence. Rychle vše spojte a dejte do lednice odpočinout.

Těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné. Profesionálové během přípravy zpočátku nepracují rukama, ale velkým nožem přísady nejprve důkladně posekají. Vzniklé žmolky se pak krátkým prohnětením rukama spojí v těsto. Nevadí, když v těstě zůstanou kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu.

Před pečením těsto potřebuje odpočinek, dopřejte mu jej přikryté v chladničce, alespoň hodinku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře jsou uzavřeny.