Kuře generála Tsao´s

11. prosince 2007 v 23:11 | Alena |  Chutně ze světa
Obecně kuře Tso, je sladkopikantní kuřecí jídlo, které je populární v čínských restauracích v Americe a Kanadě.


Co budete potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce škrobové moučky
  • 1 trochu našlehaný bílek
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 3 pálivé sušené chilli papričky přelomené v půli
  • 6 zelených šalotek - pouze zelená část, na diagonální plátky nakrájená
  • 2 stroužky jemně posekaného česneku
  • 3 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce octa z rýžového vína nebo bílého vinného octa
  • 1 lžíce rýžového vína nebo sherry
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička hnědého nebo bílého cukru

Chcete-li mít chutný výsledek, nakrájejte si vše předem. Pak budete jen přidávat.

Ze všeho nejdřív nakrájejte maso na kostky asi tak 2,5 centimetru velké.
Smíchejte je se sójovou omáčkou, přidejte škrobovou moučku, pak trochu našlehaný bílek a všechno smíchejte.

V nahřátém woku rozehřejte olej a kousky masa postupně osmažte. To trvá asi 1 minutu. Hotové maso nechejte osušit na papírovém ubrousku, aby odkapal přebytečný tuk.

Po osmažení všech kousků masa, odstraňťe všechen olej, nechejte pouze 2 lžíce. (Zbylý olej dejte vystydnout a můžete jej uschovat v lednici na další použití).

Do zbylého oleje na pánvi přidejte papričky, zelenou šalotku, zázvor a česnek. Osmažte 2 minuty.

V malé misce smíchejte zbylou sójovou omáčku, ocet, víno a škrobovou moučku. Promíchejte a přidejte cukr, sezamový olej a sůl. Nalijte do pánve a míchejte, až vše zhoustne. To trvá asi 2 minuty.

Kuřecí maso vráťte na pánev, dobře promíchejte a nechte již jen prohřát.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 eva petova mama eva petova mama | 11. ledna 2008 v 16:44

vyskusam to a dam vedeiet ci sa mi to podarilo pozddravujeme  tie halusaky vyzeraju fantastycky

2 Alena Alena | E-mail | Web | 11. ledna 2008 v 19:46

Evo, děkuji za pochvalu halušek, od Slovenky si toho cením. Ať se čínské kuře podaří.

Zdraví Alena

Komentáře jsou uzavřeny.