Fish and Chips zase jinak

22. prosince 2007 v 9:26 | Alena |  Chutně ze světa

Budete potřebovat

  • 500-600 g rybího filé
  • 1/4 šálku světlého piva
  • 1 a 1/2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • olej na smažení

V misce rozšlehejte metličkou pivo, mouku prosátou s kypřícím práškem a škrobem. Přidejte vejce, sůl a pepř. Těstíčko má mít konzistenci o něco tužší než těsto na palačinky. V případě potřeby přidejte trošku piva nebo mouky.

V hluboké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Rybí filé mírně osolte a rozdělte na kousky. Kousky namáčejte do těstíčka a vysmažte na oleji po obou stranách dozlatova. Oleje má být tolik, aby v něm kousky ryby "plavaly". Ideální je použít fritovací hrnec. Usmažené kousky ryby nechejte na kuchyňském ubrousku okapat od přebytečného tuku.

Naplňte talíře, každý do půlky (to je tedy "Fisch"). Druhou půlku talíře zaplňte brambůrky (to jsou "Chips"). Místo "chips" můžete podávat i "fries" (hranolky). Podávejte s majonézou a kečupem.

Rybí filé v těstíčku je velmi chutné.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Nellie Happyness Nellie Happyness | Web | 30. října 2008 v 19:28 | Reagovat

V anglii nám nato nalívali ještě ocet.. Ja jsem jim to teda zatrhla..

Ale jinak to byla mnamka..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.