Bavorský bramborový salát

25. prosince 2007 v 16:18 | Alena |  Saláty

Budete potřebovat
  • 1 kg brambor
  • 200 g prorostlé slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1/8 l masového vývaru
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 150 g majolky
  • pepř
  • sůl

Brambory uvařte ve slupce a nechejte zcela vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na jednosoustové kostky.

Slaninu pokrájejte na drobné kostičky a osmažte na lžíci oleje. Vyškvařenou slaninu přidejte na nakrájené brambory, přilijte vychlazený vývar (může být i z kostky), cibuli, sůl, pepř, vinný ocet a majolku. (Vinný ocet lze nahradit klasickým). Všechno dobře promíchejte.

Salát necháme do druhého dne vychladnout v lednici, aby se dobře uležel. Je důležité, aby se chutě jednotlivých ingrediencí prolnuly a spojily.

Dobrou chuť!
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 25. prosince 2007 v 18:33 | Reagovat

hmm, to vypadá chutně ;-)

2 Alena Alena | Web | 26. prosince 2007 v 15:09 | Reagovat

Bali,

je chutný a krásně provoněný slaninou. Sice kalorická bomba, ale jednou za rok...

3 Bali Bali | Web | 29. prosince 2007 v 22:13 | Reagovat

klidně bych si ho dala i častěji ;-)

4 Alena Alena | E-mail | Web | 29. června 2012 v 20:31 | Reagovat

[*47*]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.