Bonbóny z vlašských ořechů

20. prosince 2007 v 12:25 | Alena |  Moučníky a dezerty

Na ořechové kostky budete potřebovat

  • 125 g krystalového cukru
  • 1/4 l smetany ke šlehání
  • 30 g másla
  • 1 čajová lžička medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g jader z vlašských ořechů
  • olej na vymazání formy

Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za stálého míchání mírně vařte do zhoustnutí. (Asi 10 minut). Potom přimíchejte máslo, med, vanilkový cukr a vlašské ořechy. Vařte, až se hmota přestane chytat dna, což trvá asi 10 minut. Rychle naplňte do nízké, olejem vymaštěné formy. Když hmota z části ztuhne, pokrájejte ji na kostky nožem namočeným ve studené vodě.

Z uvedeného množství vyrobíte 30 kusů.

Tip: Hmotu můžete dávat lžičkou zrovna do košíčků, jde to mnohem snadněji.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 RADKA M. RADKA M. | 20. prosince 2007 v 13:04

HNED JE VYZKOUŠÍM, VYPADAJÍ NÁDHERNĚ. DÍKY

2 Alena Alena | 20. prosince 2007 v 23:48

Radko,

ať se bonbóny povedou a taky ať chutnají!

Komentáře jsou uzavřeny.