Bílkový chlebíček

27. prosince 2007 v 18:09 | Alena |  Moučníky a dezerty

Recept je vhodný k využití zbylých bílků z vánočního pečení.
Budete potřebovat:

  • 5 bílků (190 g)
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g kandovaného ovoce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g čokoládové polevy
  • 40 g kandovaného ovoce nebo pomerančové kůry na zdobení

Z bílků ušlehejte elektrickým šlehačem tuhý sníh. Po částech přidávejte cukr a dobře ušlehejte.

Přímíchejte na kostičky nakrájené kandované ovoce, které jste si předem obalili v hladké mouce. Ovoce vám při pečení nespadne ke dnu formy.

Přidejte rozpuštěné vlahé máslo, mouku a všechno metlou ručně promíchejte. Těsto dejte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a v předehřáté troubě vyhřáté na 175º C pečte 25-30 minut.

Chlebíček nechte vychladnout a studený polijte čokoládovou polevou. Ještě než poleva ztuhne, posypte střed chlebíčku kandovaným ovocem.

Dobrou chuť!
 

13 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.